..................................................................................................................................................................................................................
..* Διαδικτυακή Εφημερίδα που γράφεται από τους αναγνώστες της * .... *με θέματα αποανάπτυξης * και εναλλακτικής οικονομίας....
....................................................................................................................................................................................................................

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε

**

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας».
.................Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σαν σκλάβοι σε υπαίθριες αγορές της Λιβύης..ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σαν σκλάβοι σε υπαίθριες αγορές της Λιβύης..


 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ  σαν σκλάβοι σε υπαίθριες αγορές της Λιβύης... (Τα γεράκια του ιμπεριαλισμού, εξόντωσαν τον Καντάφι με τον τόσο ατιμωτικό τρόπο που όλοι θυμόμαστε... Αλλά μέσα σ' ένα όργιο προπαγάνδας κυβερνήσεων και ΜΜΕ, η διεθνής ..."κοινή γνώμη" παρακολουθούσε απαθής, ή και χειροκροτούσε το θέαμα... Έκτοτε η Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος, και η συνέχεια αναμένεται φριχτή... 
-Δ.Τζ.)
~~~~~~~~~~~
 Στη Λιβύη πρόσφυγες από τη Δυτική Αφρική πωλούνται και αγοράζονται σε σκλαβοπάζαρα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) των Ηνωμένων Εθνών.
«Η κατάσταση είναι φρικτή. Όσο περισσότερο δραστηριοποιούμαστε με το ΔΟΜ στη Λιβύη, αντιλαμβανόμαστε ότι σχεδόν όλοι οι πρόσφυγες υπόκεινται σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντίκερ, επικεφαλής του ΔΟΜ για τις επιχειρήσεις και τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
Πρόκειται πλέον για μία πρακτική πλήρως διαδεδομένη, με αποτέλεσμα πρόσφυγες να πωλούνται ακόμα και κατά τις πρωινές ώρες σε υπαίθριες αγορές.
Σενεγαλέζος πρόσφυγας κατήγγειλε ότι αφού πωληθούν, οι πρόσφυγες μεταφέρονται σε αυτοσχέδιες φυλακές όπου δουλεύουν υποσιτισμένοι χωρίς αμοιβή. Τότε ζητείται ένα ποσό από τις οικογένειες των αιχμαλώτων για να τους απελευθερώσουν. Αν οι οικογένειες δεν μπορέσουν να δώσουν το ποσό, τότε οι αιχμάλωτοι μεταφέρονται σε μεγαλύτερες φυλακές όπου συνήθως σκοτώνονται από τους απαγωγείς τους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ανατροπή του Καντάφι το 2011 έχει βυθίσει τη χώρα στο απόλυτο χάος. Όσοι πρόσφυγες κατάφεραν να φύγουν από τη Λιβύη ανέφεραν ότι έπεσαν θύματα διακίνησης, εκβιασμού και βίας.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφέρει ότι περίπου το 14% των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν τη Μεσόγειο πεθαίνουν. Ακόμα περισσότερο, η απροθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνάψει συμφωνία για το μεταναστευτικό, με χώρες όπως η Λιβύη, στοίχισε μόνο την περσινή χρονιά 5.000 ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου