..................................................................................................................................................................................................................
..* Διαδικτυακή Εφημερίδα που γράφεται από τους αναγνώστες της * .... *με θέματα αποανάπτυξης * και εναλλακτικής οικονομίας....
....................................................................................................................................................................................................................

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε

**

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας».
.................Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Το «τέλος της τρόικας» στον διεθνή Τύπο


bbc.jpg

Πρώτο θέμα η Ελλάδα | bbc


Τα διεθνή ΜΜΕ στρέφουν το βλέμμα τους εκ νέου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη συνάντηση που είχε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα.

Η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του:«Σύγκρουση στην Αθήνα: Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δείχνει την πόρτα στην τρόικα» αναφερόμενο στο αποτέλεσμα των συναντήσεων του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα.
Στο εξώφυλλο του έντυπου Spiegel βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τίτλο: «Αλέξης Τσίπρας, ο εφιάλτης της Ευρώπης: Οδηγός που πηγαίνει ανάποδα».
Το περιοδικό κυκλοφορεί αύριο, 31 Ιανουαρίου.
«Τι έκπληξη, δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σ' έναν λαό όπως φέρθηκε η Ε.Ε. στην Ελλάδα και να περιμένεις να μην επαναστατήσει» αναφέρει στο άρθρο του στη Wall Street Journal, ο αρθρογράφος Holman Jenkins.
Ο Guardian με τη σειρά του, αναμετέδωσε σχόλιο της ανταποκρίτριάς του στην Αθήνα, Ελένα Σμιθ: «Η επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα τελείωσε με μία απίστευτη αντιπαράθεση, όταν ο Βαρουφάκης τον πάγωσε με τη δήλωση για την τρόικα. Ο Ολλανδός έμοιαζε εξοργισμένος, ενώ έσκυψε εμπρός και ψιθύρισε κάτι στο αυτί του Βαρουφάκη στο οποίο ο Έλληνας υπουργός δεν απάντησε. Ένας υπάλληλος του υπουργείο Οικονομικών που στεκόταν πίσω μου μονολόγησε «Ω, Θεέ μου». Άλλος είπε «αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η ώρα να μαζέψω τις βαλίτσες μου». Σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μπορούσε σχεδόν να νιώσεις την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα».
Η ισπανική El Pais και η ανταποκρίτρια στην Αθήνα, μεταδίδει ότι η ελληνική κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της έναντι των δανειστών.
Την αποστροφή του λόγου του κ. Βαρουφάκη περί «σαθρής - στη δομή της - τρόικας» έχει επιλέξει ως τίτλο στο ρεπορτάζ της η γαλλική Le Monde. 
Για το τέλος της τρόικας κάνει λόγο η εφημερίδα Frankfurter Allgmeine Zeitung, καθώς αναφέρει ότι η νέα ελληνική ηγεσία την «ακυρώνει». Υποστηρίζει επίσης πως πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διένεξη της Ελλάδας με τις υπόλοιπες χώρες του ευρώ.
Το βρετανικό BBC τονίζει πως ο νέος υπουργός Οικονομικών της Αριστεράς στην Ελλάδα, δεν θα διαπραγματευτεί με την τρόικα.
Η πορτογαλική Jornal do Noticias, αναφέρει ότι η Αθήνα απορρίπτει την τρόικα ως συνομιλήτρια, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στην ένταση που επικρατούσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του πρόεδρου του Eurogroup. 
Η γερμανική Handelsblatt βάζει τίτλο στο ρεπορτάζ της, μετά τη συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τον Γ. Ντάισελμπλουμ : «Δεν συνεργαζόμαστε πλέον μαζί με την τρόικα μαζί». Η ηλεκτρονική έκδοση της Handelsblatt μιλά για βαθιά χαρακώματα μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας.
_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου