..................................................................................................................................................................................................................
..* Διαδικτυακή Εφημερίδα που γράφεται από τους αναγνώστες της * .... *με θέματα αποανάπτυξης * και εναλλακτικής οικονομίας....
....................................................................................................................................................................................................................

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε

**

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας».
.................Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "Διαγραφή του Χρέους Τώρα".




Νομίζω πως πρέπει άμεσα να αναπτυχθούν παραρτήματα ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ της Ελλάδος. Στην ανάρτηση τούτη θα δείτε: Σε βίντεο ολόκληρη την ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας "Διαγραφή του Χρέους Τώρα" (Αθήνα, 4.3.2015) τις εισηγήσεις των ομιλητών και τοποθετήσεις, ερωτήσεις-απαντήσεις και παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων: Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος), Λεωνίδας Βατικιώτης (δημοσιογράφος, οικονομολόγος), Νίκος Ιγγλέσης (δημοσιογράφος, συγγραφέας), Δημήτρης Μπελαντής (δικηγόρος, συνδικαλιστής), Πάνος Παπανικολάου (γιατρός, συνδικαλιστής), Γιώργος Πετρόπουλος (δημοσιογράφος, ιστορικός), Ναταλί Γλέζου εκπρ. Πανελλαδικού Μετώπου Πλατειών, Γιάννης Σηφακάκης (στέλεχος ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Παύλος Αντωνόπουλος (μέλος εκτελεστικής επιτροπής ΑΔΕΔΥ), Όθωνας Κουμαρέλας (εκπρ. ΕΠΑΜ), Θέμης Μπαλασόπουλος (πρόεδρο ΠΟΕ ΟΤΑ).
Επίσης την τοποθέτηση του "Πανελλαδικού Μετώπου Πλατειών" από την εκπρόσωπο του Ναταλί Γλέζου. 

Δείτε εδώ:

~~~~~~~~~~~~~~~

 Eδώ θα δείτε το αρχικό κείμενο και τις πρώτες υπογραφές, στις οποίες βέβαια έχουν προστεθεί και εκατοντάδες ακόμα:


~~~~~~~~~~~~~

Η πρωτοβουλία εξέδωσε 
επίσης την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ερήμην και σε βάρος του λαού οι συμφωνίες της κυβέρνησης με δανειστές
Πλήρη υποταγή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους πιστωτές σηματοδοτεί η απόφαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Γιούρογκρουπ) στις 20 Φεβρουαρίου.
Το τελικό ανακοινωθέν στρέφεται ενάντια στη δίκαιη λαϊκή διεκδίκηση για διαγραφή του χρέους και τερματισμό της πολιτικής της λιτότητας και ισοδυναμεί με αθέτηση των προεκλογικών διακηρύξεων της κυβέρνησης καθώς: 

ΠΡΩΤΟ: αναγνωρίζει το δημόσιο χρέος («οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως»). 

ΔΕΥΤΕΡΟ: σηματοδοτεί την συνέχιση της τρέχουσας αξιολόγησης που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 («σκοπός της παράτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης»). 

ΤΡΙΤΟ: συναρτά τις εκταμιεύσεις των δόσεων από την έγκριση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της παραταθείσας συμφωνίας. 

ΤΕΤΑΡΤΟ: μεταφέρει τα διαθέσιμα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Ευρωπαϊκό ΤΧΣ, αφαιρώντας από την κυβέρνηση τα μέσα άσκησης κοινωνικής πολιτικής. 

 ΠΕΜΠΤΟ: διαιωνίζει την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας, που πλέον δεν θα ασκείται από την Τρόικα, αλλά από τους λεγόμενους «θεσμούς» που συμπεριλαμβάνουν όλες τις «συνιστώσες» της Τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ). 

 ΕΚΤΟ: συνεχίζει την λιτότητα μέσα από την συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα. 

 ΕΒΔΟΜΟ: η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να μη νομοθετεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, θυμίζοντας αποικία («οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απέχουν από οποιαδήποτε κατάργηση μέτρων και μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους»).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: η συμφωνία του Γιούρογκρουπ διασφαλίζει τα συμφέροντα των πιστωτών και δίνει παράταση στην πολιτική της φτωχοποίησης. Επ’ ουδενί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχία για τον ελληνικό λαό.
Θρίαμβος των δανειστών είναι και τα μέτρα λιτότητας που υποσχέθηκε να εφαρμόσει η κυβέρνηση με την λίστα Βαρουφάκη που υπέβαλε στο Γιούρογκρουπ την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου: Φοροκυνηγητό για τους πολλούς, κατάργηση φοροαπαλλαγών, περικοπές δημοσίων δαπανών σε υγεία, παιδεία, δήμους και κοινωνικά επιδόματα, κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, θωράκιση των ιδιωτικοποιήσεων κι η παραπομπή ακόμη κι αυτού του προγράμματος της Θεσσαλονίκης σε ορίζοντα 5ετίας, σηματοδοτούν την πρόωρη διάψευση όποιων ελπίδων που γέννησε η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου. Τα χειρότερα μάλιστα έπονται…
Η Πρωτοβουλία για την Διαγραφή του Χρέους Τώρα πιστεύει ότι η μονομερής διαγραφή του χρέους είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά κι εφικτή από την σημερινή Βουλή. Πρώτη πράξη αυτής της διαδικασίας είναι η άμεση κατάργηση και των δύο δανειακών συμβάσεων που θα ανοίξει τον δρόμο για την οριστική απαλλαγή από τα δεσμά του χρέους και της λιτότητας. Διαδικασία που προϋποθέτει σύγκρουση και ρήξη με τους πιστωτές: Ευρωζώνη, ΕΕ και ΔΝΤ.

~~~~~~~~~~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου