..................................................................................................................................................................................................................
..* Διαδικτυακή Εφημερίδα που γράφεται από τους αναγνώστες της * .... *με θέματα αποανάπτυξης * και εναλλακτικής οικονομίας....
....................................................................................................................................................................................................................

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε

**

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας».
.................Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Εξαντλημένοι και ταλαιπωρημένοι μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου οι μετανάστες που σήμερα νωρίς το πρωί διασώθηκαν από τις λιμενικές αρχές στη νήσο Παξιμάδια νότια της Αγίας Γαλήνης


EINAI H ΩΡΑ που η κοινωνία και οι φορείς του Ρεθύμνου εκφράζουν ανθρωπιά, αλληλεγγύη,σε ανθρώπους ταλαιπωρημένους, με κυνηγημένη ζωή... Η πληροφόρηση που ακολουθεί είναι από τη δημοσιογράφο Χαρά Βηλαρά. 
-Δ.Τζ.

Εξαντλημένοι και ταλαιπωρημένοι μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου οι μετανάστες που σήμερα νωρίς το πρωί διασώθηκαν από τις λιμενικές αρχές στη νήσο Παξιμάδια νότια της Αγίας Γαλήνης.
Με την άφιξη τους στο λιμεναρχείο τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου έχοντας υποστεί λιποθυμικό επεισόδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολλές ημέρες χωρίς φαγητό.
Συνολικά είναι 44 άτομα, 29 άνδρες (και έφηβοι), 11 γυναίκες και 4 παιδιά. Δεν υπάρχουν ασυνόδευτα παιδιά, όλα είναι με τις οικογένειές τους και είναι καλά στην υγεία τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί, μετά τη διάσωση των μεταναστών, συνελήφθησαν δύο άτομα ώς διακινητές, ένας άνδρας και μια γυναίκα, γεωργιανοί, που είχαν κρυφτεί στα Παξιμάδια
Ένας από τους μετανάστες που όταν έγινε η διάσωση διαπιστώθηκε ότι ήταν τραυματισμένος, μεταφέρθηκε κατευθείαν στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου.
Η καταγραφή τους γίνεται από το λιμεναρχείο και είναι σε εξέλιξη.
Γιατροί του νοσοκομείου είναι στο χώρο του λιμεναρχείου προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες εφόσον χρειαστεί, ενώ οι εθελοντές Σαμαρείτες είναι από την πρώτη στιγμή εκεί, υποδεχόμενοι τους ανθρώπους αυτούς και προσφέροντας βασικά είδη ρουχισμού.
Τη σίτισή τους έχει αναλάβει η Μητρόπολη Ρεθύμνου, ενώ αλληλέγγυοι επίσης προσφέρουν βασικά είδη διατροφής και υγιεινής.
Μεγάλο “αγκάθι” είναι το θέμα της στέγασή τους για όσο διάστημα χρειαστεί.
Προς το παρόν φιλοξενούνται σε χώρο πίσω από τα γραφεία του λιμεναρχείου, ο οποίος ωστόσο είναι μικρός για τόσα άτομα και ακατάλληλος, ενώ οι αρχές αναζητούν λύση.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
   Το σκάφος εξέπεμψε σήμα SOS, αργά χτες το μεσημέρι, την ώρα που έπλεε νότια της Αγίας Γαλήνης και βορειοανατολικά της Γαύδου, και στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού τους από το Λιμενικό Σώμα.
Τους μετανάστες που βρίσκονταν σε ξύλινο σκάφος, τους έβγαλε το κύμα στη νήσο Παξιμάδια, όπου τελικά έμειναν αβοήθητοι όλη την υπόλοιπη μέρα και στη διάρκεια της νύχτας διότι ο καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που το λιμενικό δεν μπορούσε να πλησιάσει στο νησάκι.
Σήμερα το πρωί, το Λιμενικό Σώμα κατάφερε να συνεχίσει την επιχείρηση διάσωσης των ανθρώπων με τη συνδρομή σκάφους ιδιώτη και να τους μεταφέρει ασφαλείς στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Ρέθυμνο.
Χ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου