..................................................................................................................................................................................................................
..* Διαδικτυακή Εφημερίδα που γράφεται από τους αναγνώστες της * .... *με θέματα αποανάπτυξης * και εναλλακτικής οικονομίας....
....................................................................................................................................................................................................................

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε

**

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας».
.................Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Η ΔΕΗ με τις ευλογίες της μνημονιακής κυβέρνησης καταδίκασαν δύο βαριά άρρωστες ηλικιωμένες γυναίκες στο σκοτάδι, στη Ν.Φιλαδέλφεια. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο ήταν εκεί και τα κατάφερε μετά από μαραθώνια προσπάθεια







By Author1
Posted In Δράσεις


Μέσα στο κατακαλόκαιρο, λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο δεν έχουν σταματήσει στιγμή να χτυπούν τα τηλέφωνα των συναγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο. Η ΔΕΗ σε ένα άνευ προηγουμένου σαφάρι, με τις ευλογίες της μνημονιακής κυβέρνησης έχει αποφασίσει και διατάξει την καταδίκη χιλιάδων φτωχών νοικοκυριών στο σκοτάδι και τον καύσωνα. Έτσι αμέτρητες είναι οι κλήσεις τις οποίες δεχόμαστε από απεγνωσμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι μένουν χωρίς ηλεκτροδότηση, και στις οποίες ανταποκρινόμαστε άμεσα και επιτυχώς.

Αξιοσημείωτη ήταν η κλήση που δεχθήκαμε την Πέμπτη 11 Αυγούστου, το απόγευμα, από μια ηλικιωμένη γυναίκα. Η ΔΕΗ εντελώς απροειδοποίητα της έκοψε το ρεύμα 2 μέρες πριν, και βύθισε στην απελπισία τη φτωχή χειρουργημένη στο ισχίο γυναίκα μαζί με την κατάκοιτη αδερφή της η οποία έκανε επιπλέον και χρήση ηλεκτρικής συσκευής οξυγόνου.
Η ανταπόκρισή μας ήταν άμεση και το ίδιο απόγευμα σπεύσαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου διαμένουν οι συγκεκριμένες κυρίες, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε την αλληλέγγυα επανασύνδεση.
Μόλις μας είδε η ηλικιωμένη γυναίκα η χαρά της ήταν τεράστια, μια και ήταν ήδη 2 μέρες που υπέφερε με την αδερφή της χωρίς ρεύμα, μέχρι κάποιος γείτονας που γνώριζε για τη δράση μας της έδωσε τα τηλέφωνά μας.
Αφού με δυσκολία κουτσαίνοντας μας άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της, μας εξήγησε το συμβάν, μας είπε για πετσόκομμα που έχει υποστεί η σύνταξή της και για την αδυναμία της να αντεπεξέλθει στις καθημερινές δυσκολίες και τα έξοδα. Έπειτα οδηγηθήκαμε στο ρολόι του ρεύματος.

Εκεί με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι υπάλληλοι που έκοψαν το ρεύμα δεν αρκέστηκαν στο “θεάρεστο έργο τους”. Είχαν τοποθετήσει ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ δικό τους λουκέτο στο κουτί του ρολογιού, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να έχουμε πρόσβαση, διασφαλίζοντας από την μεριά τους ότι οι συμπολίτισσές μας ή θα πληρώσουν ή θα καταδικαστούν μονίμως στο σκοτάδι.

Οι συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, έχοντας αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες όλα αυτά τα χρόνια στις πολύμορφες ακτιβιστικές δράσεις που έχουν με επιτυχία φέρει εις πέρας, φυσικά και δεν πτοήθηκαν από το παρανόμως τοποθετημένο λουκέτο. 

Αφού αυτό αφαιρέθηκε, ενώ είχε ήδη σκοτεινιάσει και ήταν επιβεβλημένη η χρήση φακού, ανοίξαμε το κουτί και τι να δούμε…Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ (ή των εργολάβων που προσλαμβάνει η ΔΕΗ για να κάνουν τη βρωμοδουλειά), είχαν ΚΛΕΨΕΙ τις 3 ασφάλειες που ήταν απαραίτητες για την ηλεκτροδότηση…

Επειδή αυτό πρώτη φορά το αντιμετωπίζαμε, αν και είχαμε κάποιες ασφάλειες μαζί μας οι οποίες όμως δεν ήταν κατάλληλες για το συγκεκριμένο ρολόι, αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε χωρίς να καταφέρουμε να επανασυνδέσουμε το ρεύμα, με τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες σε πραγματική απελπισία που θα έμεναν και άλλη νύχτα χωρίς ρεύμα, όμως με την υπόσχεση από μέρους μας ότι την ερχόμενη μέρα θα επανερχόμασταν έχοντας αγοράσει τις ασφάλειες.

Και έτσι έγινε…! Την επόμενη μέρα, Παρασκευή πρωί, καταφτάσαμε, με ολοκαίνουργιες ασφάλειες, και τεράστιο θυμό από την αγυρτεία και παράνομη συμπεριφορά των υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Όταν ανοίξαμε λοιπόν το κουτί, διαπιστώσαμε ακόμα ένα πρόβλημα, το οποίο μας έκανε ακόμα πιο έξαλλους…Οι υπάλληλοι αυτοί, εκτός από τις ασφάλειες είχαν ΚΛΕΨΕΙ και τα καλώδια αλλά και τις βίδες, προκειμένου να είναι 100% βέβαιοι για την καταδίκη αυτών των δύσμοιρων γυναικών. Έτσι δεν τα καταφέραμε ούτε την δεύτερη μέρα να πραγματοποιήσουμε την επανασύνδεση…Οι γυναίκες απελπισμένες, εξαγριωμένες αλλά και με τεράστια ευγνωμοσύνη απέναντι στους συναγωνιστές μας που έτρεχαν και πάλευαν προκειμένου να λύσουν το πρόβλημά, θα ζούσαν ακόμη μία βασανιστική μέρα χωρίς ρεύμα. Εμείς τους υποσχεθήκαμε ότι την επόμενη μέρα θα επιστρέφαμε με “ενισχύσεις” υλικοτεχνικού χαρακτήρα.
Έτσι λοιπόν, την επόμενη μέρα, Σάββατο πρωί, πήγαμε με “ενισχύσεις” στο σπίτι των συμπολιτισσών μας στη Νέα Φιλαδέλφεια και ολοκληρώσαμε επιτυχημένα την επανασύνδεση.
Η χαρά τους ανείπωτη, η ευγνωμοσύνη τους τεράστια, το λόγια τους πραγματικά άξιζαν όλον αυτόν τον κόπο. Δυο καθ’όλα τυπικές και αξιοπρεπείς γυναίκες, στα στερνά της ζωής τους να καταδικάζονται να βιώσουν έναν τέτοιο Γολγοθά…Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα να μας επιβάλει μια τέτοια ζωή. Ο αγώνας μας ενάντια σε όλους εκείνους που μας κυβερνούν και μετά μας κουνάνε το δαχτυλό, αλλά και στα αφεντικά τους, αποτελεί μονόδρομος και αγώνα επιβίωσης.
__________
ΥΓ1: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε κάποιους άλλους εργαζόμενους για την καθοριστική βοήθειά τους, που αποδεικνύουν ότι η εργατική τάξη είναι αυτή που θα σώσει την κοινωνία, παρά τα όποια φίδια μπορεί να θρέφει στον κόρφο της.

ΥΓ2: Βίντεο της συγκεκριμένης δράσης θα δημοσιεύσουμε εντός των ερχόμενων ημερών.

ΥΓ3: Το Δελτίο Τύπου του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο σχετικά με την εγκληματική δράση ΔΕΗ-Κυβέρνησης αναφορικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης φτωχών νοικοκυριών

Φωτογραφίες από την επανασύνδεση:


Το ρολόι από οποίο έχουν κλαπεί οι 3 ασφάλειες, τα καλώδια και οι βίδες που ξεκινούν από τις ασφάλειες. Εμφανές στην κορυφή το λουκέτο που παρανόμως έχει τοποθετηθει

Το ρολόι μετά την επιτυχημένη επανασύνδεση του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου