..................................................................................................................................................................................................................
..* Διαδικτυακή Εφημερίδα που γράφεται από τους αναγνώστες της * .... *με θέματα αποανάπτυξης * και εναλλακτικής οικονομίας....
....................................................................................................................................................................................................................

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε

**

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας».
.................Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Σάββατο 21 Μάρτη: Κινητοποιήσεις στην Αθήνα για την παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού

   Κινήματα    


Σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη βουλή καλούν αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές και προσφυγικές οργανώσεις στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την παγκόσμια μέσα δράσης κατά του ρατσισμού. Σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 2 καλεί η ΚΕΕΡΦΑ, ενώ θα υπάρξει και αντιρατσιστική συναυλία στις 4 στο Σύνταγμα.

Με συνθήματα «Δικαιοσύνη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες» και «Αξιοπρεπής ζωή για όλους και όλες» αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές και προσφυγικές οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος και μετά πορεία στη Βουλή.


Στη συγκέντρωση στην πλατεία συμμετέχουν καλλιτεχνικά σχήματα 2ης γενιάς μεταναστών, μουσικά και χορευτικά γκρουπ από: τις Φιλιππίνες (Ένωση Φιλιππινέζων μεταναστών KASAPI), το Αφγανιστάν (Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας), το Κουρδιστάν (Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν), η θεατρική ομάδα Back Pack TOY Bo & η Ομάδα κρουστών του ΕΜΠ.


Σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 2μμ καλει η ΚΕΕΡΦΑ και θα ακολουθήσει συναυλία στο Σύνταγμα στις 4 μμ με την συμμετοχή των εξής καλλιτεχνών: Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σπύρο Γραμμένο, Στάθη Δρογώση, Αλέξη Kαλοφωλιά, Ιllegal operation, Mistah Rude+Tiny Jackal,Radio Sol,Jerome Kaluta, Muchatrela, Αδέσποτες σκύλες, 307 Jam Squad.


Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά που στις 21 Μάρτη συμμετέχει στην αντιρατσιστική συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος θα συνεχίσει προς τα γραφεία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με σημείο ανασύνταξης στις 16:00 στα Προπύλαια.

Κάλεσμα της Ανοιχτής Πόλης στην αντιρατσιστική συγκέντρωση του Σαββάτου 21/3:

Το Σάββατο 21 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, σε πολλές χώρες διεθνώς, και στην Ελλάδα, κινητοποιούμαστε ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων.
Δεκάδες αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές, μεταναστευτικές και προσφυγικές οργανώσεις, κινήσεις δικαιωμάτων, σωματεία εργαζομένων και κινηματικές συλλογικότητες, καλούμε σε μια μεγάλη συγκέντρωση αντίστασης και αλληλεγγύης για Δικαιοσύνη στους μετανάστες και τους Πρόσφυγες, αξιοπρεπή ζωή για όλους και όλες. Με χάπενινγκ, μουσική, χορό και κρουστά, μεταναστών και προσφύγων και γκρουπ 2ης γενιάς από τις Φιλιππίνες, την Αφρική, το Αφγανιστάν και το Κουρδιστάν.
Μπορούμε να ενώσουμε τη φωνή μας για να διεκδικήσουμε μαζί, όλα αυτά που έκλεψαν σε όλους μαζί και στον καθένα μας ξεχωριστά στα χρόνια της κρίσης, των μνημονίων και της λιτότητας.
Ζητάμε δικαιοσύνη για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και μια ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία για όλους και όλες. 

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι να μη χρειάζεται παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι παγκόσμιες μέρες είναι για να ξεχνάς χρόνια ζητήματα. Όπως επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, το Σάββατο 21 Μάρτη, δεν είναι παρά μία ακόμα υπενθύμιση ενός προβλήματος που διαρκεί όλο το χρόνο.
Ενός προβλήματος, που δεν θα επιλυθεί αυτόματα από την κυβέρνηση, ούτε θα λυθεί από την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Θα λυθεί όταν όλοι και όλες εμείς, σταθούμε στο πλάι των μεταναστών και διεκδικήσουμε την ελευθερία, την ισότητα και την ορατότητά τους.
Στους καιρούς, που οι αποφάσεις τις κυβέρνησης για κλείσιμο των κέντρων κράτησης υλοποιούνται σταδιακά, οι δικές μας αξίες παραμένουν σταθερές: Κλείσιμο όλων των στρατοπέδων, κατάργηση της FRONTEX και εκκίνηση διαδικασιών για μία ευρεία νομιμοποίηση.
Εξάλλου, το να είσαι κατά του ρατσισμού, σημαίνει να αγωνίζεσαι καθημερινά, μέχρι και αυτή η παγκόσμια μέρα να χάσει το νόημά της.

Σάββατο 21 Μάρτη για ακόμη μία φορά ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.

Όλοι και όλες στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος ! Συμμετέχουμε στο μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και τη συναυλία αλληλεγγύης μαζί με άλλες αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές, μεταναστευτικές και προσφυγικές οργανώσεις, κινήσεις δικαιωμάτων, σωματεία εργαζομένων και κινηματικές συλλογικότητες.
Στηρίζουμε το κάλεσμα του αντιφασιστικού συντονισμού Αθήνας-Πειραιά στις 16:00 στα Προπύλαια ενάντια στην προκλητική αντιμεταναστευτική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου