..................................................................................................................................................................................................................
..* Διαδικτυακή Εφημερίδα που γράφεται από τους αναγνώστες της * .... *με θέματα αποανάπτυξης * και εναλλακτικής οικονομίας....
....................................................................................................................................................................................................................

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε

**

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας».
.................Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ν. Παρασκευόπουλος: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων»

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ   

 

O Νίκος Παρασκευόπουλος εξέφρασε την πολιτική του διαφωνία για την πολιτική στη δικαιοσύνη που ακολουθήθηκε ως σήμερα και προανήγγειλε την αλλαγή πολιτικής με σεβασμό πάντως στο Σύνταγμα και το κράτος δικαίου. Ενώ πρόσθεσε ότι ότι αυτό δεν το λέει ως κριτική αλλά καταθέτει την πολιτική και επιστημονική διαφωνία του. «Η Δικαιοσύνη», πρόσθεσε, «πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων. 
Όπως είπε, «το υπουργείο έχει πολύ σημαντικό έργο, ούτως ή άλλως για την χώρα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, αλλά τώρα το έργο είναι πολύ βαρύτερο με τις συνθήκες της κρίσης. Υπάρχει ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, αφού πολύς κόσμος είναι σε δύσκολη θέση, υπάρχουν πολλοί φτωχοί άνθρωποι».
Λίγο αργότερο πρόσθεσε ότι πρέπει να αρχίσουμε παντού από τις περιοχές όπου συναντάμε ανθρώπους που είναι σε δυσχερέστερη κατάσταση, για παράδειγμα οι φυλακισμένοι και οι ανήλικοι. Υπενθύμισε ότι είχε την τιμή να είναι σύμβουλος του πρώην υπουργού Γιώργου Κουβελάκη, πριν από περίπου 20 χρόνια.
Από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου, υποδέχθηκε τον νέο υπουργό σε θερμό κλίμα, τον χαρακτήρισε έγκριτο καθηγητή του Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ και υπενθύμισε το νομοθετικό έργο που παραδίδει το Υπουργείο και τις τομές που, όπως είπε, άλλαξαν την εικόνα.
Ενδεικτικά ανέφερε τον Κώδικα Δικηγόρων, τον αντιρατσιστικό νόμο, ενώ τόνισε ότι η χώρα με τα νομοθετήματα πάταξης της διαφθοράς ανέβηκε 14 θέσεις στη σχετική παγκόσμια κατάταξη. Ανέφερε όμως και τις εκκρεμότητες, τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το σωφρονιστικό, τη διοικητική οικονομία και τον ποινικό κώδικα. Τέλος, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του υπουργείου. 

____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου