..................................................................................................................................................................................................................
..* Διαδικτυακή Εφημερίδα που γράφεται από τους αναγνώστες της * .... *με θέματα αποανάπτυξης * και εναλλακτικής οικονομίας....
....................................................................................................................................................................................................................

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε

**

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας».
.................Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ της Ηριάννας και του Περικλή


ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ της Ηριάννας και του Περικλή // Μνημείο μισαλλοδοξίας, ταξικού μίσους απέναντι σε κατασκευασμένους εχθρούς, κουρελιάζοντας και τους δικούς τους αστικούς νόμους... (Ο εισαγγέλεας Γ.Γεράκης είναι κείνος που έχει παραπεμφεί στο Πειθαρχικό για την υπόθεση Siemens....)....
~~~
Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας και του συγκατηγορουμένου της, Περικλή, στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας. Ο εισαγγελέας λίγο νωρίτερα είχε πρότεινε την απόρριψη των αιτήσεων και των δύο κρατουμένων.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη της αίτησης αναστολής της Ηριάννας «ως αβάσιμης». Τόνισε πως «υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη δεν απεδείχθη». Η δίκη θα συνεχιστεί με την αγόρευση του συνήγορου υπεράσπισης Θεόδωρου Μαντά.
Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη της αίτησης και του Περικλή, λέγοντας: «Βεβαίως αυτοί οι δύο νέοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της θλίψεως αφού πρέπει να εκτίσουν την ποινή που τους επεβλήθη. Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, υπάρχει η εμπλοκή τους που εμφανίζει αντικοινωνική συμπεριφορά, γεγονός που δεν μπορεί να αναιρεθεί».
Ακολούθησε η αγόρευση του δικηγόρου του Περικλή, ο οποίος επικαλείται την κατάθεση του καθηγητή Πνευμονολογίας Μπούρου, του αρχαιότερου στην Ελλάδα και πιο εξειδικευμένου, για την ανήκεστο βλάβη που μπορεί να προκληθεί στην υγεία του Περικλή από το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.
«Το νόσημα είναι σπάνιο, ανίατο, με προσδόκιμο ζωής τα 13 χρόνια», λέει ο δικηγόρος.

Ηριάννα: «Με κατηγορούν για σχέσεις με ανθρώπους»
«Ξυπνάω κάθε πρωί με το βάρος της αθωότητάς μου και αυτό επισφραγίζει η γνώση μου πως ό,τι έχω χτίσει καταστρέφεται», κατέθεσε νωρίτεραη Ηριάννα σε μια δικαστική αίθουσα κατάμεστη από συγγενείς, φίλους και αλληλέγγυους αλλά και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης,
Η 29χρονη διδακτορική φοιτήτρια τόνισε επίσης: «Βρίσκομαι εδώ γνωρίζοντας τι έχω κάνει και τι δεν έχω κάνει. Τιμωρούμαι για πράγματα που δεν έχω κάνει και χάνω όλα όσα έχω καταφέρει. Με έκριναν ένοχη για μια κοινωνική συνάντηση στην οποία δεν ήμουν παρούσα. Για τη σχέση μου με τον σύντροφό μου βρίσκομαι πέντε μήνες στη φυλακή».
Σημείωσε, δε, ότι πήγαινε με πολύ καλή πίστη στο πρώτο δικαστήριο γιατί πίστευε πραγματικά ότι «θα εισακουστεί ο επιστήμονας για το DNA. Τελικά αγνοήθηκε. Σήμερα 270 επιστήμονες αμφισβητούν το δείγμα DNA και τους αγνοούν κι αυτούς».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στην ακαδημαϊκή της δραστηριότητα, που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, και στο όνειρό της, που άρχισε να υλοποιείται πριν από 2 χρόνια, όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο διδασκαλείο του πανεπιστημίου, στο διδακτικό προσωπικό του οποίου ανήκει σήμερα.
«Δούλεψα πάρα πολύ σκληρά», είπε η Ηριάννα, η οποία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ ήταν στο πανεπιστήμιο ενώ εργαζόταν και από το σπίτι μέχρι τη 1 τη νύχτα επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της με συμμετοχή σε συνέδρια, άρθρα και επιστημονικές δημοσιεύσεις.
«Από το πουθενά έχω πέσει σε αδράνεια», σημείωσε. «Ξαφνικά απ' το πουθενά είμαι επικίνδυνη και καταστρέφονται όλα όσα έχω χτίσει. Όσο εγώ απλά χάνω πράγματα οι συνάδελφοί μου προχωράνε. Στην επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα μπορώ να εργάζομαι στο πανεπιστήμιο. Κι ενώ είμαι σίγουρη ότι στο Εφετείο θα αθωωθώ αφού δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχής μου, θα έχω χάσει ό,τι έχτιζα».
Η πρόεδρος της έδρας τη ρώτησε «έχετε σχέση με τέτοιους χώρους;» και η Ηριάννα απάντησε: «Όπλα δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου, δεν έχω σχέση με τέτοιους χώρους και δεν σκοπεύω να αποκτήσω, με κατηγορούν για σχέσεις με ανθρώπους».
«Πάντως έχετε πολλούς φίλους βλέπουμε εδώ...», παρατήρησε η πρόεδρος, με τον συνήγορο της Ηριάννας, Θεόδ. Μαντά, να απαντάει: «Φυσικά και έχει πολύ κόσμο, είναι εδώ όλο το πανεπιστήμιο, συνάδελφοι, καθηγητές, φίλοι».
Νωρίτερα κατέθεσε ως πρώτη μάρτυρας η Σπυριδούλα Μπέλλα, καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος τριμελούς επιτροπής επίβλεψης του διδακτορικού της Ηριάννας, η οποία υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
«Διακυβεύεται η εργασία της αφού χάνει μόρια κι αυτό μεταφράζεται ότι απειλείται η εργασία και η επιβίωσή της. Είναι ένα εξαιρετικό άτομο που ανταποκρίνεται στην έννοια των ανθρωπιστικών σπουδών, με βαθιά αγάπη για τον άνθρωπο και πνεύμα συνεργασίας».
Η κ. Μπέλλα χαρακτήρισε την Ηριάννα εξαιρετική επιστήμονα και διδάσκουσα και τόνισε ότι «είναι αδύνατον να συνεχίσει τη δουλειά της μέσα από τη φυλακή καθώς δεν έχει πρόσβαση σε βιβλιογραφία, δεν ανατροφοδοτείται μέσω συνεδρίων, δεν κάνει επιτόπια έρευνα».
Η δεύτερη μάρτυρας Αμαλία Μόζερ, επίσης καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής επίβλεψης του διδακτορικού της Ηριάννας, κατέθεσε:
«Επιβλέπω την Ηριάννα εδώ και ένα χρόνο. Ξεκίνησε πολύ σωστά, με πολύ καλές προοπτικές. Η καθυστέρηση θα έχει πάρα πολύ σοβαρές επιπτώσεις. Δεν θα τελειώσει στα τρία χρόνια. Η έρευνα μέσα στις τάξεις διακόπτεται εντελώς, το δε διάβασμα γίνεται εξαιρετικά δύσκολο, δεν έχει καμία πρόσβαση στις ψηφιακές βιβλιοθήκες του πανεπιστημίου.»
Η Όλγα Δήμα, υποψήφια διδάκτωρ και φίλη της Ηριάννας, με την οποία -όπως είπε περνούσαν ατελείωτες ώρες μαζί στο πανεπιστήμιο, απάντησε στην ερώτηση «αν είναι επικίνδυνη η Ηριάννα» ως εξής:
«Κάθε άλλο. Είναι αφοσιωμένη στην ακαδημαϊκή της δραστηριότητα. Είναι επιλογή ζωής, δεν το κάνει για να περνάει ευχάριστα τον χρόνο της. Η Ηριάννα είναι αφοσιωμένη στον στόχο της, ενώνει την ομάδα της, διαβάζει ατελείωτες ώρες προκειμένου να κάνει το καλύτερο για τους μαθητές της. Πρώτα σκέφτεται τους άλλους και μετά τον εαυτό της, στηρίζει και βοηθάει. Αυτή είναι η Ηριάννα: πολύτιμη για τους μαθητές, τους συναδέλφους της και για μένα την ίδια.»
Νωρίτερα η έντονη αστυνομική παρουσία εντός της δικαστικής αίθουσας προκάλεσε τη διαμαρτυρία του συνηγόρου υπεράσπισης της Ηριάννας, Θεόδωρου Μαντά, ο οποίος τόνισε: «Να δικάζουμε με ασπίδες και κράνη δεν το έχω ξαναδεί. Δεν έχω καν οπτική επαφή με τους συνεργάτες μου. Κυρία πρόεδρε, να μη μας επηρεάσει το αίσθημα του φόβου».
Θυμίζουμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών -τα μέλη του οποίου απεργούν σε ένδειξη πένθους για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο- έδωσε με ομόφωνη απόφασή του άδεια στον συνήγορο της Ηριάννας προκειμένου να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης.
 Η πρώτη απόρριψη
Η διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα, καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατά συγχώνευση ποινή 13 ετών.
Το δικαστήριο αποδέχθηκε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της Ηριάννας με μοναδικά στοιχεία τη σχέση της με τον Κ. Παπαδόπουλο -που είχε κατηγορηθεί για την ίδια πράξη, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα- και ένα μέρος δακτυλικού αποτυπώματος που «ταυτοποιήθηκε» με τον δικό της σε γεμιστήρα ενός όπλου που είχε βρεθεί στην πανεπιστημιούπολη.
Αντίστοιχη ποινή για αντίστοιχες κατηγορίες έχει επιβληθεί και στον 33χρονο συγκατηγορούμενό της, Περικλή Μ., ο οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της Ηριάννας.
Έναν μήνα αργότερα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε την αίτηση αναστολής της Ηριάννας και του συγκατηγορούμενού της Περικλή.
Οι εφέτες με πλειοψηφία τριών προς δύο απέρριψαν τις αιτήσεις των δύο νεαρών, αποδεχόμενοι την εισαγγελική εισήγηση που ουσιαστικά ζήτησε να παραμείνουν στη φυλακή.

~~~~~~~~
Ο εισαγγέλεας Γ.Γεράκης είναι κείνος που έχει παραπεμφεί στο Πειθαρχικό για την υπόθεση Siemens.
"Μνημείο μισαλλοδοξίας, ταξικού μίσους απέναντι σε κατασκευασμένους εχθρούς, κουρελιάζοντας και τους δικούς τους αστικούς νόμους ήταν η αγόρευση του εισαγγελέα Γεράκη που πρότεινε την απόρριψη της αίτησης αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας και του συγκατηγορουμένου της, Περικλή, στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας. (Σχόλιο από "Βαθύ Κόκκινο")
~~~~~~~
Εισαγγελέας Γεράκης και υπόθεση Siemens: (από την ειδησεογραφία 11 Αυγούσστου 2016: "Πειθαρχική δίωξη κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου όσον αφορά τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για τη Siemens, που είχε ως συνέπεια την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης, άσκησε, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Η πειθαρχική δίωξη εις βάρος των τριών ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αννας Ζαΐρη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου