..................................................................................................................................................................................................................
..* Διαδικτυακή Εφημερίδα που γράφεται από τους αναγνώστες της * .... *με θέματα αποανάπτυξης * και εναλλακτικής οικονομίας....
....................................................................................................................................................................................................................

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε

**

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας».
.................Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Σταθερά στηρίζει τον αγώνα του λαού ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας


ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Σταθερά στηρίζει τον αγώνα του λαού 
ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας // (Oι άλλοι Δήμοι τι ακριβώς κάνουν; ή δεν τους αφορά το θέμα;
 - Δ.Τζ.)

~~~~~~~
Τη στήριξή του στον αγώνα του λαού και των φορέων του ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας εκφράζει και πάλι ο Δήμος Πατρέων, με αφορμή την έναρξη σήμερα του νέου κύκλου κλιμάκωσης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια.
Όπως επισημαίνει σε σχετικό δελτίο Τύπου, «στις 15 Σεπτέμβρη ενεργοποιείται η διάταξη αναφορικά με την υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου, που σημαίνει ότι οι λαϊκές οικογένειες χάνουν την όποια νομική προστασία είχαν έως τώρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βγάζει στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία, παραδίδει στους τραπεζίτες το λαϊκό βιος.
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια, με συνέπεια, στήριξε τον αγώνα του λαού και των φορέων του, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.
Τον περασμένο Μάιο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση "άμεση νομοθετική ρύθμιση που να προστατεύει τη λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική τους κατάσταση και που να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτές που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν ούτε έχουν να πληρώσουν".
Η απόφαση αυτή υιοθετήθηκε από μια σειρά δήμους της χώρας και την ΚΕΔΕ. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία του δήμου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, πλην Χρυσής Αυγής, για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους πλειστηριασμούς. Ζήτησε από τα κόμματα να καταθέσουν σχετική τροπολογία στη Βουλή. Τελικά, παρά τις υποσχέσεις των κομμάτων, μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία που αφορούσε στη δυνατότητα των δήμων να αποφασίζουν για διαγραφή χρεών λαϊκών νοικοκυριών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρνήθηκε να καταθέσει την τροπολογία, με την ανοχή και των άλλων κομμάτων.
Θα επιμείνουμε και θα επανέλθουμε με τη σχετική τροπολογία που καταθέσαμε, διότι θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο για να διασφαλιστεί το λαϊκό βιος, αλλά και οι εργαζόμενοι του δήμου από καταλογισμό. Επαναλαμβάνουμε, δε, πως σε ό,τι μας αφορά ως Δημοτική Αρχή, δεν θα επιτρέψουμε για χρέη των 500 ευρώ στο δήμο να βγάλουμε στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία.
Την ίδια ώρα, μέσα στο κατακαλόκαιρο (Αύγουστο), η Εισαγγελία Πατρών καλούσε σε απολογία τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη νομιμότητα της απόφασής τους για διαγραφή προστίμου, μια διαδικασία που προβλέπεται και έχει τηρηθεί για δεκάδες συμπολίτες μας που προσφεύγουν στη συμβιβαστική επιτροπή και αξιοποιούν αυτήν τη δυνατότητα που προβλέπει ο νόμος.
Αποκαλυπτική της επιλεκτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών που αφορούν τη νομιμότητα ή μη πράξεων και αποφάσεων, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Πατρέων, είναι το γεγονός ότι πρόσφατα, σε σχέδιο εξυγίανσης που κατατέθηκε και αναμένεται να επικυρωθεί και που αφορά τη μεταβίβαση του Νεωρίου της Σύρου, διαγράφονται με διαδικασίες fast track χρέη του Νεωρίου προς το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, ύψους 358.000 ευρώ και προς τη ΔΕΥΑ Σύρου, ύψους 412.000 ευρώ».



_________
Δείτε και αυτό:
> Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή στο πλευρό των συμβασιούχων – παρατασιούχων του Δήμου
http://www.katiousa.gr/…/patra-dimotiki-archi-sto-plevro-t…/
...και αυτό:
> Η “προοδευτική Πάτρα” συσπειρώνεται ενάντια στον κομμουνιστή Δήμαρχο που… ετοιμάζει το “νέο Άουσβιτς” με το αποτεφρωτήριο…
http://www.katiousa.gr/…/proodeftiki-patra-syspeironetai-e…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου