..................................................................................................................................................................................................................
..* Διαδικτυακή Εφημερίδα που γράφεται από τους αναγνώστες της * .... *με θέματα αποανάπτυξης * και εναλλακτικής οικονομίας....
....................................................................................................................................................................................................................

"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε

**

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας».
.................Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Τέλος η εθνική υποτέλεια, η ιστορία των μνημονίων και να ακυρωθούν τα μέτρα λιτότητας λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Τέλος να λάβει η εθνική υποτέλεια, η ιστορία των μνημονίων και να ακυρωθούν τα μέτρα λιτότητας επιδιώκει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σύμφωνα με δηλώσεις του στο CNBC.
Υπέρ του Grexit τάσσεται ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» λέγοντας: «Άν είναι απαραίτητο για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, δεν θα διστάσουμε να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη και να επανέλθουμε σε εθνικό νόμισμα. Δεν νομίζω πως θα είναι κόλαση για την Ελλάδα, όπως διατείνονται οι προπαγανδιστές της ευρωζώνης».
Για το αν η θέση του ταυτίζεται με αυτή του Βολφανγκ Σόιμπλε αναφέρει: «Δεν γνωρίζω αν ο Σόιμπλε υποστηρίζει πλέον το Grexit. Ωστόσο, βοήθησε να πάρει μορφή η δανειακή σύμβαση. Οι περισσότερες από τις αντικοινωνικές προτάσεις του περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο».
Στόχοι της «Λαϊκής Ενότητας» είναι να υπάρξει μια οικονομία που θα στηρίζεται και θα ελέγχεται από τα συνδικάτα, τα εργατικά συμβούλια, τους συνεταιρισμούς των δήμων και των κοινοτήτων, αλλά και η επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν από το 2010, η εθνικοποίηση των τραπεζών και των ιδιωτικών μονοπωλίων.
Το νεοπαγές κόμμα «επιθυμεί να ακολουθήσει τις καλύτερες προγραμματικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Επιθυμούμε να παραμείνουμε στις πιο ριζοσπαστικές δεσμεύσεις», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.
Εκφράζει την αντίθεσή του στη μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ, «που από κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς μετεξελίχθηκε σε ένα σοσιαλιστικό κόμμα που ακολουθεί τις πρακτικές του μοντέρνου καπιταλισμού».
Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο κατηγορεί ξανά τον Αλέξη Τσίπρα ότι εγκατέλειψε «όλες τις ουσιαστικές και θεμελιώδεις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδέχθηκε τη δανειακή σύμβαση που περιλαμβάνει καταστροφικές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, είναι το τελικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία».
Ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» προσέρχεται σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να επιστρέψει την εντολή που είχε λάβει την περασμένη Δευτέρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Στην απαρέγκλιτη τήρηση των προβλέψεων του Συντάγματος καθώς και στη σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμφώνησε ο κ. Λαφαζάνης χθες με την Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση που είχε μαζί της στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.
_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου